Materyal & Kullanım Önerileri

Loda, mobilya sektöründe 25 yılı aşan bilgi, birikim ve tecrübesi ile toplam 15.000 m2 kapalı alanda, 250’yi aşan çalışanı ile üretime devam etmektedir. Sektöründe yeniliklerin ve ilklerin öncüsü olma özelliği ile tanınan markamız, modern, çizgi üstü ve elit mobilya tarzında yatak odaları, yemek odaları, koltuk grupları, TV üniteleri ve mobilya aksesuarları üreterek “Konsept Mobilya” üretim anlayışı ile müşterilerine hizmet vermektedir.

●Bu ürün gruplarının temizliği; nemli bez ile yapılmalıdır.

●Solvent içerikli ve PH değeri 0 (sıfır) üzerindeki maddeler, sirke, tuz ruhu, alkol, aşındırıcı vb. hiçbir kimyasal ile temas ettirilmemelidir.

●Ürün üzerine dökülen sıvı (sıcak/soğuk) hemen nemli bir bez ile basınç uygulamadan temizlenmeli, sonrasında kuru bez ile üzerinde nemli yüzey kalması engellenmelidir.

●Ürün yüzeylerine yüksek sıcaklıktaki nesneler (çaydanlık, tencere vb.) konulmamalıdır.

●Ürün taşıma işlemi, sürüyerek değil, kaldırarak yapılmalıdır.

●Döşemeli ürün gruplarının temizliği; uzman bir merkez tarafından ve kumaşın özelliğine uygun, profesyonel bir temizleme yöntemiyle yapılmalıdır.

●Süpürge makinasının koltuk temizleme aparatı ile, düzenli olarak kumaş yüzeyindeki tozunun alınması gereklidir.

●Kılıfı sabit döşemeli ürünler, kumaşın özelliğine uygun kumaş temizleyiciler veya beyaz saf sabun ve nemli bir bez yardımıyla bastırılmadan temizlenebilir. Bu temizleme bölgesel değil, ürünün tamamına uygulanacak şekilde yapılmalıdır.

●Gerçek deri uygulanan ürünlerin temizliği özel deri temizleyicileri ile yapılmalı, sabun, deterjan vb. kimyasallar kesinlikle temas ettirilmemelidir. Toz alımı için kuru bez kullanılmalıdır.

●Islanan veya temizlik sırasında nemli olan koltuk yüzeyini, güneş ışığı veya ısıtıcı gibi araçlara maruz bırakmadan yalnızca oda sıcaklığında kurumaya bırakınız.

●Ürün yüzeylerine yüksek sıcaklıktaki nesneler (çaydanlık, tencere vb.) konulmamalıdır.

●Ürün taşıma işlemi, sürüyerek değil, kaldırarak yapılmalıdır.


●Doğal taş (mermer) içeren ürün gruplarının temizliği; nemli bir bez ile ürünün üzerinde dairesel hareketler ile silinerek, sonrasında kuru bir bez ile leke kalmayacak şekilde kurulanarak yapılmalıdır.

●Mermer yüzey üzerine yağ ve türevi sıvılar döküldüğünde, gözeneklerine sızmadan silinmesi gerekmektedir. Aksi takdirde, yüzeyde lekeler ortaya çıkabilir.

●Ürün yüzeyi kimyasal ve asitli sıvılara karşı korunmalıdır. Özellikle limon gibi asitli meyvelere, gazlı ve alkollü içeceklere, mermer yüzeyinde leke oluşturmaması için kullanım esnasında dikkat edilmelidir. Yine bu yüzeyler güneş ışığına da maruz bırakılmamalıdır.

●Mermer yüzey üzerine konulacak aksesuarların ürünü çizmemesine özen gösterilmelidir.

●Ürün yüzeylerine yüksek sıcaklıktaki nesneler (çaydanlık, tencere vb.) konulmamalıdır. Direkt sıcak ve soğuk nesnelerin temasından kaçınılmalı, bardak altlığı veya benzeri bir aksesuar kullanılmalıdır.

●Mermer yüzeyin taşınması durumunda kılıçlamasına şeklinde tabir edilen dikine taşıma yöntemiyle hareket ettirilmelidir.